Ik herken dit helemaal. Ook mijn waardes alat gpt is verhoogd. En moe moe moe! Dat is het probleem. Mij ijzergehalte haemoglobine is ook iets verhoogd Echt wie kan er tips geven want. Het is gewoon een ramp. Zeker als ik even ga sporten. Dan kom ik totaal uitgeput thuis.

als je leverwaarde boven. Bangerik gast Geplaatst: 13:20 Mijn vriend zijn leverwaarde ook iets verhoogt maar op verschillenden dingen gekeken is niets uit gekomen maar wat kan het dan zijn ik maak me wel zorgen. Ze hebben ook op hepatitus a en B gekeken dat kan het niet zijn ze hebben ook een echo gedaan niets gezien de dokter zegt dat we nog over een paar maanden nog een keer moeten laten kijken saja geplaatst: 13:34 ook ik heb mijn. Gr saja ihjm Gast Geplaatst: 11:21 alat waarde 34 kan dat te maken hebben met vorig jaar de tweede haverix inenting? (HepatitesA) Heb ook b12 spuiten(1x per week) en ijzertabletten(400mg perdag) ihjm Gast Geplaatst: 11:22 En natuurlijk moe moe en moe dennis4 Gast Geplaatst: 11:45 Ooh beste mensen.

De meeste leverwaardes die gecontroleerd worden zijn: asat, alat, bilirubine geconjugeerd en geconjugeerd, gamma-gt, ldh. Claudia 3, geplaatst: 19:11 hoi, het volgende moet gecontroleerd worden.,gamma gt, alat. Volgens de huisarts was deze iets te hoog, en moet nog iets dalen. Gast, geplaatst: 21:03, als bij bloedonderzoek blijkt dat de waarde bilirubine iets verhoogd is en dat blijkt dat je in het verleden blijkbaar pfeiffer hebt gehad, wat zegt dit dan? Maarten, arts, geplaatst: 13:05. Leek schreef: Als bij bloedonderzoek blijkt dat de waarde bilirubine iets verhoogd is en dat blijkt dat je in het verleden blijkbaar pfeiffer hebt gehad, wat zegt dit dan? Dat zult u aan degene moeten vragen die de test heeft aangevraagd. Gast, geplaatst: 18:30, bloed is nagekeken ivm vermoeidheidsklachten op allerlei zaken. Het enige dat er uit kwam was dus dat die bilirubine iets te hoog was (zou erfelijk kunnen zijn?). Bij periodes met minder weerstand zie ik inderdaad soms licht gelig vooral bij het oogwit. Kan die ietswat verhoogde bilirubine dan ook te maken hebben werken met lagere weerstand op dat moment.

verhoogde leverwaarden door stress

Leverwaarde iets te hoog - medisch Forum


selenium />

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index interne ziekten infectieziekten leverwaarde iets te hoog, auteur, onderwerp: leverwaarde iets te hoog claudia 3, geplaatst: 10:52 hoi,allemaal mijn leverwaarde is iets te hoog, hij was eerst 88 nu is hij. Wat wil dit eigenlijk zeggen,kan dit behandeld worden, of gaat dit op een gegeven moment vanzelf weg. Half januari,over nieuw laten prikken,mocht dit nog het zelfde zijn,stuurd de huisarts mij door naar een internist, vooral omdat ik zo moe ben. Hoe veel mag de leverwaarde zijn? Maarten, arts, geplaatst: 18:48 claudia 3 schreef: hoe veel mag de leverwaarde zijn? Hangt ervan af over welke leverwaarde je het hebt.

Leverproblemen leverklachten door, stress vermoeidheid


Men heeft toen de galwegen verwijd. Hierna leek het beter te gaan alleen bleef ik daarna last houden van pijn onder mijn ribben met uitstraling naar de zijkant van mijn rug. Op aanraden van mijn huisarts ben ik naar een chiroprater geweest (door de laporoscopie kon er wel eens een zenuw bekneld zijn geraakt) door de chiroprater ben ik 7 maanden behandeld geweest (gestopt, hielp toch niet) maar sinds een paar weken wordt de pijn heviger. Het lijkt of er iets drukt. Dit gaat nu al 1,5 jaar zo, de huisarts zegt elke keer dat mijn gamma gt verhoogd is maar dat het niet ernstig is (is boven de 80, ik drink niet, heb een goed gewicht en ik gebruik ook geen medicijnen) wie herkent dit? En wat kan er tegen gedaan worden? Laura_arual Geplaatst: 9:53 ik hoop dat iemand je kan helpen. Bij mijn man is twwee jaar geleden zijn galblaas verwijderd. Nog steeds heeft hij last van aanvallen.

Groet claudi geplaatst: 21:29 na de bevalling van mijn vierde kind in 2005 had ik vrijwel dagelijks last van enorme 'buikpijn aanvallen'. Na bloedprikken bleek dat mijn Gamma gt en overige leverwaarden enorm verhoogd waren. Op een echo van de bovenbuik/ lever was echter niets te zien. Toch besloot de mld arts mijn galblaas in oktober 2006 te verwijderen. En inderdaad, er zaten heel veel stenen in de galblaas. Echter 1 dag na de operatie had ik weer een "aanval'. Volgens de arts was dit niet mogelijk.

Een heel jaar ben ik van het kastje naar de muur gestuurd, niemand kon iets doen. In september 2007 hield sporten ik het niet en besloot de huisarts weer mijn bloed te laten prikken. Diezelfde dag werd ik op mijn werk banaan gebeld door de mld arts (?) dat mijn leverwaardes dermate ernstig waren verstoord dat ik zsm naar het ziekenhuis moest. Toen bleek dat de galwegen te nauw waren waardoor er galstuwing was. Ik zat tegen een leverontsteking aan.

Lichamelijke reacties bij, stress


Maggie gast Geplaatst: 17:52 Mijn gamma gt was vorige week 482 maar ik weet nog niet wat dit te betekenen heeft. Verbeek geplaatst: 22:32 j schreef: ik ben bij een arts geweest die zei dat mijn gammagt te hoog is weet iemand hiet misschien meer over en kan mij vertellen wat dit inhoud. Dag ook ik ben 6 jaar geleden toevallig er achter gekomen dat mijn gamma gt verhoogd was. (175) de jaren daarna is deze verhoogd tot 375. Ik gebruik nagenoeg geen alcohol en heb een scan en echo gehad. Ik gebruik nu Ursofalk medicijnen waarmee mijn gamma gt terug is gebracht naar.

Tot verbazing is 1 jaar geleden ook bij toeval bij mijn zoon een verhoogd gamma gt gevonden (ruim 500) Mogelijk een erfelijke factor? De internist weet niet waar het vandaan komt en verwacht dat het te maken heeft met de kleine galwegen.(verstopt) naast deze verhoogde gamma gt heb ik geen klachten en werk ik ruim 50 uur per week. Ik ben de afgelopen 40 jaar ook nog geen weekje ziek thuis geweest. Volgend de internist is er op dit moment niets aan te doen. Wat ze kunnen doen is een leverpunctie om de lever te controleren op structuur. Ze kunnen er niets mee behalve periodiek een punctie doen om eventuele veranderingen van de lever te constateren. Omdat leverpuncties niet zonder gevaar zijn en ze toch niets kunnen doen is dit. Andere ervaringen met een verhoogd gamma gt zou ik graag willen horen.

Mens en gezondheid: leven

Dit wordt bij hoge grade geassocieerd met levercirose. Ik raad u aan om vanaf boven de 80 een leveronderzoek te doen. Heeft u andere resultaten zoals ldh, ck, ast? Urinezuur of ureum kan ook verschillende indicaties geven. Mvg, dvq, gast Geplaatst: 15:47 even terug komend op de diazepam: Dit werkt volgens mij inderdaad belastend op de lever. Dit kan een oorzaak zij van u gamma gt waarde maar zou te grote schade niet uitsluiten. Weet niet in welke mate dit het onderzoekresultaat beinvloed. Mvg brinck gast Geplaatst: 18:28 Berichten met alleen hoofdletters worden automatisch verwijderd brinck gast Geplaatst: 18:30 Berichten met alleen hoofdletters worden automatisch verwijderd emmi gast Geplaatst: 16:57 met zulke vragen zou ik naar uw eigen huisarts gaan, die kan dit heel erg goed rijst uitleggen, stel.

kortademig

Leverfunctieonderzoek - maag lever Darm Stichting

Het Alkalische-fosfatase wordt behalve in de galwegcellen ook aangemaakt in de cellen van de darm, nieren, placenta en botten. Een verhoogd gehalte kan dus ook wijzen in de richting van een aandoening die niets met de lever te maken heeft. Gast, geplaatst: 9:43 j schreef: ik ben bij een arts geweest die zei dat mijn gammagt te hoog is weet iemand hiet misschien meer over en kan mij vertellen wat dit vrouwen inhoud. Ik heb hetzelfde te horen gekregen op mijn werk na een bloedonderzoek. Ik slik echter carbamazepine, dit is de oorzaak van de verhoging ay, gast, geplaatst: 16:12 mijn gammagt is 204 in plaats van tussen de 5 en de 35 maar slik wel diazepam en flufoxamine zou dit met de hoogte van mijn gammagt te maken kunnen. Dvq, gast, geplaatst: 15:39 hallo, even kort: Gamma gt mag tussen de 5 en 36 liggen. Bij een man zelfs iets hoger.

Behalve in de levercellen zijn deze enzymen vooral aanwezig in de cellen van de galwegen. Ook voor deze enzymen geldt dat zij bij beschadiging door ziekte, weglekken vanuit de lever- of galwegcellen naar het bloed. Als er sprake is van cholestase (galstuwing) voeding zijn vooral deze enzymen in grotere hoeveelheden dan normaal in het bloed aantoonbaar. Sterk verhoogde gamma-gt waarden kunnen worden aangetoond bij galstuwing en bij alcoholmisbruik. Een geringe verhoging van het gamma-gt kan te maken hebben met bepaalde medicijnen, steatose (leververvettting) of met obesitas (extreem overgewicht). Een verhoging van het gehalte aan Alkalische-fosfatase in combinatie met normale alat en asat waarden wijst in de richting van een galwegaandoening. Sterk verhoogde waarden kunnen te maken hebben met galwegobstructie of met galwegziektes zoals primaire biliaire cirrose of primaire scleroserende cholangitis.

7 tekenen van leverproblemen - gezonder leven

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index overige ziekten te hoog opgezette gamma gt, auteur, onderwerp: te hoog gamma gt j, geplaatst: 10:44. Ik ben bij een arts geweest die zei dat mijn gammagt te hoog is weet iemand hiet misschien meer over en kan mij vertellen wat dit inhoud. Nigelle, geplaatst: 11:20, ik heb het even opgezocht. Dit heb ik van de site van de maag, lever en darm stichting. Hier kun je verder lezen. RID8 aid138 charl, ik hoop dat je hier wat aan hebt. Alkalische- fosfatase (af gamma-gt-bepaling, onderzoek naar afwijkingen in de gehaltes van enzymen, zoals het Alkalische-fosfatase en het gamma-gt (gamma-Glutamyl-Transferase).

Verhoogde leverwaarden door stress
Rated 4/5 based on 724 reviews